Semester

Som jag trodde...det var bilåkning på gång!
Vi skulle till gammelmatte och gammelhusse, vilket visserligen är trevligt när vi kommer fram, men ett helsike att ta sig dit.

Husse spetsade till hela färden med att planera en överrasknings MC-tur i förväg, så skulle jag och matte och mattes brorsa åka senare i bilen.
Tyvärr kom inte husse längre än Tingstadstunneln innan han körde in i en tvärnitande bil. Det blev däcktjut och oljespill och hvudet bankande i bilplåten och lite kalabalik innan han kunde ringa matte och tala om att han inte hade slagit sig så mycket iallfall.
Matte fick åka och köpa spännband, hämta brorsan och hyra en släpvagn. Sen fick de baxa hem hojen och packa om bilen.

Jag hoppades lite på att resan skulle bli inställd men sån tur hade jag visst inte...
In i bilen skulle de ha mig, fast jag protesterade och skrek högre än trutbäbisen (som stod bakom en maskros och såg dum ut idag, fåglar - suck...). Till slut fick jag ändå hoppa in i buren (liten som fasen är den) och så stände de igen luckeländet i ansiktet på mig och drog igång bilen.

Min protest lät inte vänta på sig!
Innan vi hade rundat SAM-skolan hade jag presterat en duktig hög och idag hade jag till min stora glädje fått till en riktigt läbbig lukt :-)
Iallafall tyckte mattes brorsa det, han började febrilt leta efter sin snorkel och vråla och hålla på (jag tycker att han är liiiite mesig men så tycker ju jag att allt luktar intressant också). De stod ut ända till Backa, då blev det avkörning för att plocka ut skiten ur buren.
Jag hade lite listigt steppat runt på det så att det var i princip omöjligt att få bort det med mig i bilen. Jag brukar göra så för att få lite tid på fasta marken innan vi åker vidare.
Idag tänkte jag ta mig en extra lång vilopaus så jag passade på när mattes brorsa inte kunde hindra mig och genade genom en häck.
Då kom husse farande som en fürer och gastade soch stod i - hur skulle jag kunna veta att det var en bilväg strax bakom häcken! Ska jag ha koll på allt eller?
Matte kom ockå och gapade och bar in mig i bilen. Förnedrig!! Sen fick hon nog dåligt samvete för hon stog och pussade på mig och sa att allt skulle bli bra och att jag snart skulle få komma till gammelmatte och gammelhusse och vila upp mig. Jag lät henne hållas en stund, inte för att jag behövde tröst eller så, mest för att hon skulle få prata av sig. Det känndes som att hon behövde det.

Fram kom vi iallfall.
En tankning (gjorde några enligt mig listiga manövrar för att smita iväg på äventyr men då hade de fått på mig kopplet...) och en kräkpaus (matte kör ju så förbannat vingligt) senare kom vi till gammelmatte och gammelhusse!
När jag trodde allt var lugnt och skulle ta en tur för att kolla till smultronen på tomten kom nästa bakslag.
Hon skulle duscha mig också.
De påstod att jag luktade skit efter bilturen, jädra männiksor till att vara petiga.

Efter en sån här lång och tärande dag orkar jag nog inte ens jävlas med mattes mormor och köra iväg henne från soffan (brukar göra det, asball!) utan det blir bingen direkt.

Over and out
/R.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0