avart eller avatar?

Igår var matte och husse på MC-tävling.
Det regnade tydligen en hel därborta.

Här hemma var det ganska soft.
Lillbrorsan och söta brunetten var här och umgicks med mig.
Först TVINGADE de ut mig på en ganska kall och inte speciellt mysig promenad.
Jag protesterade såklart en del men sen var det lugnt igen när vi fick komma in och jag fick mat.

Som trevlig avslutning på deras besök såg vi en kul film med blå figurer.
Jag trodde först att det var smurfarna men jag hade visst fel.Matte och husse kom hem inte för sent så vi hann mysa lite i soffan också.
Idag regnar det (fortfarande) så jag håller ställningarna i soffan!

firande del två
firande del ett

Igår firade vi lite.
Nån tårta blev det inte, men väl en hel påse popcorn till bara mig! Bilder kommer snart.

Först fick jag vänta lite medan de skulle säga grattis och säga ooh och aah och oja sig över att jag har blivit så stor.
Tramspellar...

Sen fick jag äntligen min present.
Den var lite svår att öppna som ni ser, men jag löste det ganska snabbt :-)

För att riktigt visa att presenten kanske inte räckte riktigt så länge jag hade hoppats åt jag lite av påsen också.
Budskapet framgick tyvärr inte men jag var ändå ganska mätt... Jag fick en nice promenad med bara ett ynka misstag (som jag berättar om en annan gång) och sen myste jag och husse i soffan resten av kvällen när matte testade ett nytt quizställe.

Bra födelsedag!
Idag regnar det så jag vilar mig.

vill kanske inte alltid åka bil...

När jag är på sommarkollo brukar det vara lugnt och skönt hela tiden, med krusbär att äta och sol på gräsmattan.
Men som ni vet så fick jag åka på pensionat i år.

Panget som sådant var himla trevligt, hundarna höll sig på avstånd och alla som jobbade där var jättesnälla mot mig.
Jag fick både säng (gammelhusse bäddade åt mig) och halm att greja med.

MEN..
..jag fick åka bil två gånger (en gång dit och en gång hem).

När jag inte vill åka bil visar jag det.


Genom att trassla in mig i rhododendronbusken tillexempel.


Eller backar jättemycket och snabbt.


Gammelhusse gav mig iallafall morot när jag väl hade tagit mig in i buren.

Tur att jag har gammelhusse!HURRA!

Hurra för mig idag!
Idag fyller jag nämligen 10 år!Vi har firat med lite sovmorgon, extra frukost och joggingtur (matte och husse då, min present var att slippa jogga).
Senare hoppas jag på lite tårta eller åtminstone lite fika och en latte!

soffdag

Vi har finbesök från Stockholm nu.
Det är husses lillbrorsa och en väldigt söt blondin!
Den söta blondinen klappar och gosar på mig fast jag nöffar.
Jag gillar henne!

Igår var de ute och åkte MC och idag är ungdomarna på Liseberg. Gamlingarna är hemma med mig och jag lyckades alldeles nyss med konststycket att charma husse så att jag fick ligga bakom honom trots att han sitter och läser bok och egentligen vill luta sig bakåt.

Med huvudet på sned och lågmälda nöffande funkar det finfint att smälta hjärtan!Matte gnäller över att HBK gör mål på Blåvitt och är i övrigt dötrist där hon sitter och sorterar semesterfoton.
Man kan ju tycka att det borde vara färdigsorterat nu men hon är inte så snabb min matte.


gömma gris

Om jag inte får äta kladdkakan som matte har bakat (och som luktar plågsamt gott för en liten grisnäsa) så blir jag sur.
När jag blir sur visar jag det genom att gå och gömma mig.Matte säger att det inte räknas som att gömma sig om bara trynet är under filten.
Men jag ser ju inte er så då måste det ju räknas som gömd...eller?

Egna grisen - andras svin?

Matte och husse lyckades hitta några grisar i Karibien.

Jag är inte svartsjuk.
De får väl träffa andra grisar om de vill.

Men lite skönt var det att höra att matte blev nerskvätt med lera från en av dem.
Då gick hon iallafall inte in och pussade på dem...

Dumma grisar som gillar att bada i lera!


Promenad med husse


Hemma

Borta bra men hemma bäst säger de, men jag vet inte riktigt...

Här regnar det ju så mycket! Husse och jag är iallafall hemma nu och matte jobbar igen.
Jag tror att hon vilar upp sig efter allt plaskande. När hon kommer hem på dagarna blir det promenad, fast jag säger att det räcker med att öppna altandörren.

Ständigt denna motion.
Bara för att hon vill plåga sig med jogging måste väl inte jag, eller va?

Soffan är helt ok....och nu är matte och husse i Sverige igen

I dag har det klippts gräs både på "vår" tomt och på grannens(inte den jag gick till igår,men de här är snälla också, ibland har de hallon.....) Jag vill inte vara ute när det klipps gräs, då vilar jag hellre inne.
Min matte och husse är i Sverige igen, men nu är de hos den andra gammelmatten och barnen. Visst är det konstigt att det finns så många gammelmattar...?

På söndag ska min matte ta på sig en sån där dräkt med korta armar och ben och simma i en kall älv. Snacka om att utsätta sig för saker frivilligt. När man kan ligga i en soffa........................

Inte ens en liten promenad får man ta själv..........

Idag sa gammelmatte att vi skulle gå ut till komposten.Det är ju lätt för henne att säga, men hur kan hon veta när jag behöver gå dit? Det hade inte jag nån lust med ,så jag "fintade" henne lite och gick till hennes trevliga granne istället. Jag hörde ju så klart att hon ropade på mig, men jag ville stanna en stund till så jag väntade tills hon kom och hämtade mig. Den trevliga grannen pratade med mig tills gammematte kom farande med mitt koppel! Nu skulle jag helt plötsligt gå i koppel? Jag som hittar så bra själv, och hon har ju sagt att jag ska gå på promenader.....?

Kul att ha besök!

Det är jättekul med besök. Idag har vi varit på promenad, på strandpromenaden. Det var så kul så jag ville egentligen inte gå hem när de andra ville . Men med lite morotsbitar så gav jag med mig...........
Vi har solat på baksidan också. Jag ville ha det lite bekvämt idag så jag lånade gammelmattes solmadrass. Gammelgammelmatte, satt i skuggan och vilade för hon tyckte det var för varmt i solen 

Husvakt igen.....

Mr. S fyllde år igår och då fick jag vakta huset igen! (hoppas att de kom ihåg att gratulera honom ifrån mig?)Då tog gamlingarna på sig sina hattar och gick på kalas.
Det har regnat hela natten och halva dagen så det har varit soffläge för min del. När sen solen äntligen kom fram igen, började gammelmatte att DAMMSUGA och gammelhusse packade. Jag trodde nästan att det var dags för en ny bilresa, men som tur var skulle bara han ut och resa.Men jag stannade ändå i soffan. (det var ändå lite blött i gräset....) Nu har gammelhusse åkt. Han och "FågelKent" skulle visst märka några pippiar norröver. Men jag och gammelmatte väntar besök från Östergötland. Gammelgammelmatte Sonja, mattes kusin Linda och hennes barn. Det ska bli kul! (bara jag får ha min del av soffan...)

Tur att man är på torra land......

Min matte och husse som är på semester(precis som jag) har skickat bilder. Tur att man inte är med på den semestern! Duscha nån gång i veckan går väl an, men sen får det räcka! Dom verkar ha kul ialla fall och det är bra, för det har jag också. (idag har jag busat lite med gamlingarna, men berätta inte det för nån)


Sol...................

Nu är det sol i Dalsland igen. Jag har solat en hel del idag, men på förmiddagen fick jag "passa huset" när gamlingarna for till Åmål för att hämta sina nya pass. 28 mil har de åkt för att få nya pass!!!! Först en resa för att ta kort och skriva sin signatur, sen fick de åka dit igen efter fem dagar,för att hämta dem. Knasigt och inte särskilt klimatsmart heller för den delen. Ikväll har vi ätit finmiddag och jag har suttit tätt tätt intill gamelmatte när vi firade deras bröllopsdag, 32 år .....det är länge det......(men så är de ju ganska gamla också)
Min matte skriver mail till oss, de har det bra och verkar njuta på semestern. Idag hade hon fått syn på en stor båt som såg ut som en Ubåt ombyggd till yacth(om man får lov att säga så???)
Idag fick jag kaffe, det gillar jag , (även om det inte var en latte) och så blir man så pigg.

RSS 2.0