hungrig!

Nu när husse äntligen har fått ordning på sin motorcykel har han blivit helvimsig...
Jag tror att det beror på att han slappnar av nu och virrar till sig fullständigt.
Idag när han hade gjort iordning kvällsmat till dem och mig (jag såg matskålen uppe på bänken, det var morötter i den) försvann han ut till TV-soffan utan att ge mig min mat!
Jag trodde att nån skulle komma tillbaka och ställa ner skålen men det kom ingen...
Efter att ha väntat så länge så att jag blev svag av hunger fick jag bege mig ut i vardagsrummet för att kolla om de hade dött eller nåt.
Några försiktiga nöffande fick iallfall fart på husse. Han for upp som en raket och galloperade ut i köket samtidigt som han hojtade "förlåt Rufus", "husse är korkad" och andra lismande fraser (ok, jag föll för det) och sen fick jag äntligen mina morötter!
Godnatt
/R.


märkliga typer

Idag kom det hit två människor och hämtade matte och husses bokhylla.
Jag fattar inte så mycket av hela den här byta-pengar-mot-möbler grejjen, iallafall inte om man gör som matte och husse och får pengar, ger möbler och har alla sakerna på golvet istället...?
Nu ligger det MC-delar, dvd-filmer, arabiska mattor och annat jox i hela gamla TV-rummet. Jag får ju knappt gå in där längre, dörren är alltid stängd när matte och husse är på jobbet och när de är hemma hojtar de bara Gå ut! till mig så fort jag sätter in en klöv där.
Det är lite orättvist, för det finns ju så himla mycket kul därinne :-(
De säger att de ska göra om rummet till TV-rum igen och sen får jag vara där.
Vi får väl se vad som händer med den saken, matte har sagt att det ska sluta regna så jag kan (kan & kan, jag vill inte nu) gå ut igen men det har inte heller hänt!
G'natt!
/Ruffie

moderna människor

Idag när jag var ute och luftade matte och husse blev jag beundrad av en hel drös brudar som hade party på en balkong.
De hojtade och sa att jag var söt - trevliga tjejer!
Sen ställde de en massa frågor till husse om vad jag hette, varför jag inte hade koppel på mig och vart jag kom ifrån (Torup kommer jag ifrån, det ligger i Halland) och sen sa de att min matte och husse är moderna som har en gris hemma.
Jisses säger jag, det är ju jag som håller mig med människor. Om de är moderna eller inte får stå för dem...

När vi nästan hade gått hela promenaden lyfte matte ut mig mitt i en vattenpöl, då fick jag lite bråttom in igen, gillar inte att få blöta klövar! Taskigt av matte.
Hon är ändå lite förtlåten för inatt fick jag lägga mig och sova vid mattes fötter när jag vaknade och hade drömt en mardröm. Inte så att jag var jätterädd eller nåt, men jag vaknade till och tänkte att det var onödigt att ligga helt ensam i den stora soffan när jag kunde hålla matte och husse sällskap i sängen istället.

Nu ska vi se en film, tråk-matte ska jobba i helgen så ikväll blir det lugnt!

/Ruffie

jag och mattes yngsta brorsa vilar lite efter hårt vedhuggande (mest han dårå)

jag och mattes yngsta brorsa vilar lite efter hårt vedhuggande (mest han dårå)


Jag och husse solar på sista semesterdagen!

Jag och husse solar på sista semesterdagen!


sista semesterdagen

Idag tar vi det bara lugnt jag och matte och husse, vi solar på altanen och läser böcker (inte så mycket jag dårå) och snart ska det nog ses på film också.
Igår hade vi kalas för att fira husses födelsedag (min har vi minsann inte firat, fast man kanske vågar hoppas på en liten fest ikväll kanske).
Det var massor av folk här!
Jag kunde tigga till mig både chips och popcorn och fick tillochmed lurat till mig lite bärs. Jag "råkade" välta ut en av mattes burkar på altanen, sen fick jag städa sa hon. Smaskens!
Som tur var stannade inte gästerna så himla länge så jag kunde lägga mig i soffan i normal tid och väcka matte och husse som vanligt vid åttatiden i morse :-)
Nu ska jag uppmärksamma latmaskarna om att jag inte har fått nån lunch!
Ciao
/R.

fy fasen!

Idag fick jag min utlovade långpromenad och det var jätteskönt att få komma ut och lufta sig lite.
Tyvärr grusades lyckan aningens lite av att jag inte fick gå fram till picnicken som hade dukats upp på gräsmattan utanför kyrkogården. Det satt en massa folk där och det luktade mat. Jag hade fått både godis och uppmärksamhet om jag gick fram dit ju!
Jag fick lov att ge mig på den punkten och det fick väl gå an, men lite senare kom verkligen droppen!

En tant var ute och lekte med sina små ulltussar till hundar och de kom fram för att hälsa. Jag höll mig stramt avvaktande och försökte tillochmed hälsa lite på dem. Den ena gick an (jag tror han var äldst) men den andra...
En liten nakenvovve var det (ganska ugly faktiskt) och jädrar va han skällde. När jag drog mig undan (inte för att jag var rädd eller så, man vill ju spara på trumhinnorna bara) så började den ettriga jäkeln att jaga mig och nafsa mig i bakhasorna. Jag sprang undan mot gravarna och den lilla gapstaren följde efter mig jättelänge...
 Jag sprang och sprang och hundeländet (som hette samma sak som mattes äldsta lillebror förresten) ville inte ge sig.
Till slut lyckades husse och tanten få tag på marodören och jag kunde spatsera hemmåt med matte och husse. De pussade och kramade på mig alldeles vansinnigt mycket (som om jag hade varit rädd eller så...) och lovade mig lugn och ro.
Just som jag trodde allt var lugnt mötte vi en rackare till!
En sorts schäfer tror jag och den var nog också valpig för den var inte så stor. Jag tänkte att det nog var bäst att visa vart skåpet skulle stå så jag försökte hälsa. Han hoppade till jättemycket fastän han var nästan dubbelt så hög som jag - I still got it!
Fast sen var det ändå skönt att få komma hem.
Jag var så slut efter springturen så jag fick lov att dricka två skålar vatten (lite saft i fick jag av matte) och nu ska jag sova i soffan när matte och husse ser på film!

Godnatt!
/R.

jag slapp iallafall duschen...

Det var ganska skönt när husses familj åkte hem igår, då blev det lugn och ro och jag kunde gå in och ut ur köket som jag ville!
Men lugnet varade sisådär länge...
De höll på att damsuga till halv elva igår... Ingenstans kunde jag vara, inte ens på uteplatsen, för husse sa att damsugaren kunde störa grannarna om dörren var öppen.
Jag tyckte iallafall att han var skitfjantig! Hade inte jag kunnat få vara ute så jag hade fått vara ifred?
När de hade damsugit och tvättat började matte prata om dusch...
Som tur var så var de alldeles för trötta för att duscha mig, jag hade aldrig fixat det också!

Nu ska de åka till nåt som heter Jönköping. Jag tror att de ska betala en förfärlig massa pengar för att få tillbaka sin bil.
Jag vet inte riktigt varför men det verkar som om de lämnade bilen i Jönköping när de var på väg till Stockholm för någon månad sen.
Jag är ju bara gris så vad vet jag, men hade inte varit bättre att ta med sig bilen hela vägen istället för att komma hem med en konstig hyrbil och sedan få krångla iväg en extra gång och dessutom få betala en massa pengar för tiden som bilen har stått på något de kallar verkstan?
Ja, ja, nu ska jag ta mig en förmiddagslur på soffan så får vi se vad den här dagen ger mig (kanske popcorn och en tur på kyrkogården!)

Au revoir!
/R.

lugn och ro!

Halloj!
Nu är matte och husse hemma från sin jättelånga (enligt mig) semester.
Jag har lovat att de ska få skriva lite här i min blogg om sin resa så småningom.
De kom hem med flyget igår på eftermiddagen och jag blev jätteglad men var ganska hungrig också så jag sprang till köket direkt.
Jösses vilket väsen det blev sedan...
Husses pappa och två systrar var med, gammelmatte och gammelhusse hälsade på och mattes båda bröder (den ena har bott här med mig under tiden, jag gissar att han inte ville vara ensam eller nåt) var också här. Jag blir så trött av sånna folksamlingar så jag gick och la mig.
Imorse vaknade jag härligt utsövd i soffan vid åttatiden och gick för att forcera upp köksdörren. Jag tror att husses pappa försökte sova därinne men det tyckte jag var fjantigt!
Tillslut gav han med sig och öppnade dörren så jag kunde komma in. Jag var inte så hungrig så jag bad inte så mycket om mat men jag kunde iallafall stoltsera lite på köksmattan och visa att det var jag som bestämde (såklart, det är ju jag som bor här). När jag tyckte att han såg tillräckligt vaken ut gick jag och la mig hos matte och sov några timmar till, det är så skönt att få snooza på lediga dagar!
Nu ska de visst städa här, bäst att jag håller mig ur vägen!
/R.

RSS 2.0