Heja Blåvitt

90602-11


hösten är här

Nu är det sådär mörkt och blött ute igen.
Den tiden på året säger matte, bäst att shoppa ny jacka säger hon.
H-vetes j-la skitväder säger husse, bäst att gå i ide säger han.
Jag säger att det inte spelar så himlans stor kviddelitt vad det är för väder, man måste ju inte gå ut faktiskt.
Ta för en stund sedan t.ex:
Matte ville att vi skulle gå ut.
Jag började ana oråd när hon hade sånna där heltäckande prassliga kläder på sig som man har när det är sådär blött ute.
Jag var ändå kissnödig så jag följde med.
Husse gick med ut till ytterdörren, det var nog också en ledtråd för han hade inte ens skor på sig och sa bara att han "skulle gå med och kolla hur det gick". Skumt.
Sen öppnade de dörren...
Dett vräkte ner regn och blåste massor!
Fast jag tänkte att jag allt skulle visa dem så jag gick iallafall ut.
Till dammen gick jag.
Sen slog det mig - jag har en toalett inne!
/R.

Jag känner med honom...



90602-10

Vilopaus i gamla lägenheten

90602-9


lurad

Igår dammsögs det hemma igen...
Jag fick ta med husse ut på en promenad för att lugna ner oss.
Han var lite kinkig på mig och sa att jag inte fick äta tuggummina jag hittade på marken. Himla tråk-böp.
Innan husse kom hem från jobbet (han kom jättesent) fick jag hålla mig undan matte och dammsugaren på egen hand, jobbigt! Det är mycket bättre när vi karlar gaddar ihop oss och håller oss undan kvinnogörat tillsammans.

Matte lurade mig också. Hon gick ut och sa att jag fick följa med så jag trodde att jag skulle få gå och pinka (äntligen tänkte jag, aldrig fattar hon en vink fast man försöker).
Men där blev det nej!
Vi skulle åka hiss med en massa korgar och sen fick jag följa med in i tvättstugan. Jag som hatar både tvättmaskinen och torktumlaren (de låter så illa).
När vi skulle hem igen (äntligen tänkte jag igen, ska man få gå ut nu kanske?) försökte hon få mig att gå i trapporna...
Är du dum eller nåt kvinna!
Trappor?
Jag?
För att få henne att fatta bättre gick jag till hissen och ställde mig med trynet tryckt mot dörrarna tills de gick upp.  

Bäst för henne att hon inte försöker få mig att göra liknande jobbiga aktiviteter i framtiden, då kanske jag skriker lite i trapphuset så att hon får skämmas för mig.

Nä, dags för min förmiddagslur!
/Ruffe


ny kompis!

Förut bodde det en tjej i vår trappuppgång som hade en stor bula på magen.
Igår tyckte jag att jag såg henne igen, fast jag var inte säker för det var ingen bula kvar på magen.
Istället hade hon en stor vagn (och en stor drasut till kille som drog vagnen).
Jag tänkte att det kanske var mat däri så jag sneglade lite extra noga på den.
Då skrek vagnen!
Jag blev jättepaff och kom alldeles av mig!
Tjejen med bulan på magen (fast utan bula nu då) tog fram en liten, liten människa från vagnen och lyfte ner honom till mig.
Jösses va gott han luktade!
Jag fick nosa honom i magen massor och fick finna mig att bli lite kickad på snoken. Det var lätt värt det!Han ska bli min nya kompis!
Fast jag är ändå inte säker på att jag ska önska mig en i julklapp.
De låter ju ganska kul men det är nog ungefär lika kul som när husse spelar Blind Guardian - inte så skoj i längden.
Och dessutom blir det nog svårare att smita in och få sova hos matte ibland om det ska vara en sån där liten sak där som ska ha mat och så.
Jag tycker att matte och husse ska koncentrera sig på bara mig och min mat!
Husse håller nog med mig. Matte också även om vi kunde enas om han luktade så gott…

/R.


nytt knep!

Jag har kommit på ett bra sätt att få upp matte ur sängen när hon ligger och drar sig för länge och inte kommer upp och ger mig frukost! (Att försöka med husse är lönlöst, han är praktiskt taget död innan tio)
Ta idag till exempel:
Jag vet att hon snart ska upp och jobba, hon går alltid upp jättetidigt. Jag vaknade hälsosamt lagom, ca 05:10 och var vrålhungrig
Det bästa är ju om frukosten står i köket när jag kommer ut dit, så jag gjorde först några tappra försök att få upp henne genom att från soffan muttra lite om att det fasikens var dags att masa sig upp. Det funkade sådär...
Sen gick jag till sovrumsdörren och pratade lite allvar med henne men det var ju som att snacka med en vägg!

Då slog det mig!

Om jag uppmärksammar henne på att det faktiskt är bråttom att få mat så kanske det blir lite fart. Om jag dessutom för lite väsen så brukar det bli en jädra fart.
Så jag tog min keramik-matskål och lyfte den någon decimeter och släppte den i golvet. Jädrar va det lät :-)
När jag hade gjort så några gånger rasslade det till i sovrummet.
Fy fasen så arg matte var...
Och inte fick jag nån frulle heller...
Jag fick genast gå och lägga mig sa hon. Taskigt.


ren & fin!

Nu har det hänt saker ju!

Jag har fått en kattkompis, en människokompis och kanske en hundkompis eller två (det beror på om de tänker vara snälla). Min nya kattkompis är vit och grå och brukar sitta utanför altandörren och kolla på mig. När matte öppnade dörren blev den jätterädd och sprang iväg, men vi hoppas att den ska våga komma in och leka någon gång. Vi har nöffat lite ute på promenaden iallafall.
I lördags på förmiddagspromenaden kom det en liten blond kille på trehjuling och ville hälsa på mig. Han kallade mig för vovve dock, så jag blev lite upprörd men han luktade så himlas gott så det fick gå...
Vi har fått en ny granne i uppgången, hon heter Selma och är en ParisHiltonhund. Hon var lite rädd för mig, det var najs tyckte jag. Så hon kan få vara min kompis!
Matte och husse har hittat en annan kompis till mig, det är en sån som på bilden.Den är nio veckor och tydligen bedååååårande. Jag förstår inte denna fascination för små djur. Vad är det för fel på ståtliga karlar på 30 kg?!
Men husse sa ändå att den där lilla kraken var snäll (och liten!) så jag kan tänka mig att göra ett försök på det planet.

I helgen var i alla fall matte och husse hos några kompisar i Mullsjö-trakten och käkade leddjur som de sa. Jag tror att det var kräftor de åt och öl de drack.
Mattes yngsta brorsa tog hand om mig på natten. Han kom hem jättesent och luktade lite smålurigt, sen somnade han i soffan med mig. Vi fick slåss om platsen lite grann och jag fick lov att bli lite upprörd på honom…
Matte var trött när de skulle se på film igår i alla fall. Hon och jag sov under en filt medan husse sa att vi var tråkiga.
Innan hon blev trött var hon tydligen smutsig för det skulle prompt duschas. Av någon underlig anledning hade hon fått för sig att jag luktade kräftspad också. Det måste hon tyckt för hon tvingade in mig i duschen och hällde tvål på mig och skrubbade mig med en plastkarda…
Nu är jag ren i alla fall, men jag gillar INTE att duscha INTE, INTE, bara så ni vet. Jag försökte verkligen smita men hon är en enveten typ min matte… 

Nu till helgen ryktas det att vi ska åka och hälsa på gammelmatte och gammelhusse, det ska bli kul! Det innebär väl att jag får åka bil, men det kan det ju vara värt för att få käka lite äpplen och skrämmas lite (det kommer andra gäster också!).

 Ja just det – husse har sålt sin ena MC äntligen! Så nu har matte och husse bara två frågetecken (två av tre, bra utdelning) kvar. Den grå ska fixas, den röda ska säljas… 
Nu ska jag få mat av min husse, oink!
/Rufus

fransk bulldog

fransk bulldog


lugn och ro

Äntligen får jag lite lugn och ro igen.
Matte har varit sjuk och hemma från jobbet två dagar.
Första dagen var hon jättetråkig och sov hela tiden och jag fick inte ens gå ut.
När jag försökte tala om för henne att det var dags att gå ut fick jag mest stönande och stånkande från henne där under filten i soffan.
Hon såg skitrolig ut när hon gick från soffan (fast det var ju inte många gånger), höll sig i väggarna och vinglade och hade sig :-)
Nästa dag fick jag faktiskt gå ut, men det var en ganska misslyckad prommenad eftersom mitt toabesök stördes så in i hoppsan...
 Det var en liten tonårsligist på skolan som drog av ett trumsolo (sa matte iallafall, jag tror att det var flyglarm eller krig eller nåt) så jag blev alldeles tokstressad.
Sen var matte så himla trist och tråkig resten av dagen, hon låg mest på soffan och knappade på datorn. Jag fick till slut gå ut på altanen och beklaga mig lite för de förbipasserande spårvagnarna. Jag tror att de förstod min tristess för de gnisslade väldigt (det betyder väl att de håller med på spårvagnsspråk eller?).
Sen kom husse hem och då krånglade visst bilen igen.
Jag gillar verkligen inte bilen men det skulle vara väldigt skönt om den fungerade så husse slapp vara så stressad för det hela tiden, det tycker jag!
Igår var det visst inget allvarligt kom de på, nåt knas med larmet bara, men det tog lite kraft från oss alla tre ändå.

Senare på dagen plockade de fram damsugaren också, misär!!

Idag gick hon till jobbet iallafall så nu får jag vila och ta igen mig innan det är dags att bråka lite på mattes yngsta lillebror i helgen när matte och husse åker till Blekinge på bröllop!

Oink
/R.

Det här är Frasse som matte körde trav med i lördags. Hon säger att han var OK för att vara häst eftersom han bara var lite större än mig...

Det här är Frasse som matte körde trav med i lördags. Hon säger att han var OK för att vara häst eftersom han bara var lite större än mig...


lite trött idag...

Jag är en väldigt modig gris som tål det mesta.Matte och husse kan ha en annan åsikt i den här frågan, men det är mig alla borde lyssna på, jag har bäst koll!
Även om jag är modig och orädd och ganska kaxig för min storlek så kan det komma tillfällen när jag behöver låtsas vara lite rädd för att hjälpa matte och husse med sina rädslor.
I natt till exempel...
Jag låg och sov i godan ro i soffan när jag plötsligt stördes så in i hoppsan av en jobbig dröm. Inte så att det var en mardröm eller nåt, bara lite jobbig i största allmänhet (den handlade om små elaka hundar, duschar, vattenpölar och bilåkning, mina favoriter kort sagt). Då tänkte jag att matte antagligen måste vara väldigt uppskrämd av allt mörker och annat skumt.
Så jag tänkte gå in och kolla hur hon hade det i sovrummet.
Då brakade det till utanför altandörren!
Jag fick springa fort, fort in till matte och husse, hann knappt fråga om jag fick komma och lägga mig, jag sladdade till och med på golvet när jag rundade soffan...
Matte var snäll och lät mig sova i fotändan av sängen och när jag väl låg där kom jag på att braket antagligen var en spårvagn som satte fart... he he, tur att jag inte satte igång att skrika också, då hade det ju kunnat bli pinigt...

Matte var förresten på sin nya träning igår, hon har bytt från Kickboxning till vanlig boxning och hon tyckte att det var jättekul men gnällde en massa om hur otränad hon var när hon kom hem. Vaddå otränad tyckte jag, hon hade ju nyss tränat? Då är man väl nytränad, eller?
Hon gnällde lite om hur små alla andra var också och att hon kände sig som en tant bland alla sextonåringar, men jag tyckte att hon fick sluta klaga. Hon kan väl säga att hon är arton, det tror ju åtminstone alla kassörskorna på systembolaget att hon är när hon försöker handla där utan att ta med sig legget...

Nä, nu är det snart dags för lunchsovningen.

Ciao!
/R.

gott med ööhh... saft!

gott med ööhh... saft!


full rulle (som vanligt)

Här i våran tillvaro är det aldrig lugn och ro.
Jag tror att om det inte blir lite andrum för matte och husse snart så kommer de att rasa ihop...
I förrgår fick jag inte ens gå ut! De sa visserligen att jag inte ville, fast hur kunde de veta det?! Matte sa nåt om "står som spön i backen" och husse tjattrade om störtskur.
Jag tyckte att det verkade komma sånt där läskigt vatten från himlen, regn heter det väl? Fast ingen av dem sa nåt om regn ju! Igår fick jag gå ut i alla fall och idag skiner solen så då hoppas jag på en lugn tur på kyrkogården!
De håller fortfarande på med bilarna fast MCn verkar fungera nuförtiden. Hoppas att vi inte behöver åka mer bil någonsin, jag gillar inte det!
Annars verkar det vara ganska många uppbokade helger i höst, jag hoppas att mattes bröder ska ta hand om mig då! Jag vill inte åka i bilen till konstiga ställen och träffa läskiga hundar och jobbiga ungar och människor jag inte gillar. Det är mycket bättre att vara hemma och få sova i sin soffa och få mat och fjäsk av mattes bröder. Sen brukar matte och husse vara så himla snälla när de kommer tillbaka igen, det är bra :-)
Annars är det mycket på gång förutom alla resor kors och tvärs. Matte ska träna, husse ska träna, matte ska på simskola (tycker nog att hon borde lärt sig simma för länge sen men hon är väl inte så duktigt...), husse ska köra MC, det ska ses på film, gås på möhippa, jobba helg och en massa annat.
Stressiga människor!
Man bör ta det lugnt som jag, sova på soffan, sola lite, käka och få ut matte och husse på prommenader ibland.
Det är kul att gå för det mesta, jag får ofta höra hur söt jag är, hur coolt det är med grisar (what else is new?) och så får jag gos på magen!
Ska nog ta mig ut på en lite cat(pig)walk idag så vi kan få lite beröm igen, jag och mina människor!

Oink!
/Rufus

RSS 2.0