vinbär och krusbär

Ha, gammelmatte och gammlehusse har en massa goda bär på sin tomt.
Jag passar på när de inte ser mig (fast ser gör de ganska ofta tyvärr...)
När de ropar nej låtsas jag som att jag inte hör dem och skyndar mig att äta så mycket det bara går innan de kommer och jagar bort mig från buskarna.

Matte och husse verkar ha det bra på det där Arvika, gammelmatte får meddelande från dem i telefonen ibland och det verkar bra.

Nä, nu ser de nog inte, bäst att göra ett försök till på krusbärsbusken!

/R.

Semester

Som jag trodde...det var bilåkning på gång!
Vi skulle till gammelmatte och gammelhusse, vilket visserligen är trevligt när vi kommer fram, men ett helsike att ta sig dit.

Husse spetsade till hela färden med att planera en överrasknings MC-tur i förväg, så skulle jag och matte och mattes brorsa åka senare i bilen.
Tyvärr kom inte husse längre än Tingstadstunneln innan han körde in i en tvärnitande bil. Det blev däcktjut och oljespill och hvudet bankande i bilplåten och lite kalabalik innan han kunde ringa matte och tala om att han inte hade slagit sig så mycket iallfall.
Matte fick åka och köpa spännband, hämta brorsan och hyra en släpvagn. Sen fick de baxa hem hojen och packa om bilen.

Jag hoppades lite på att resan skulle bli inställd men sån tur hade jag visst inte...
In i bilen skulle de ha mig, fast jag protesterade och skrek högre än trutbäbisen (som stod bakom en maskros och såg dum ut idag, fåglar - suck...). Till slut fick jag ändå hoppa in i buren (liten som fasen är den) och så stände de igen luckeländet i ansiktet på mig och drog igång bilen.

Min protest lät inte vänta på sig!
Innan vi hade rundat SAM-skolan hade jag presterat en duktig hög och idag hade jag till min stora glädje fått till en riktigt läbbig lukt :-)
Iallafall tyckte mattes brorsa det, han började febrilt leta efter sin snorkel och vråla och hålla på (jag tycker att han är liiiite mesig men så tycker ju jag att allt luktar intressant också). De stod ut ända till Backa, då blev det avkörning för att plocka ut skiten ur buren.
Jag hade lite listigt steppat runt på det så att det var i princip omöjligt att få bort det med mig i bilen. Jag brukar göra så för att få lite tid på fasta marken innan vi åker vidare.
Idag tänkte jag ta mig en extra lång vilopaus så jag passade på när mattes brorsa inte kunde hindra mig och genade genom en häck.
Då kom husse farande som en fürer och gastade soch stod i - hur skulle jag kunna veta att det var en bilväg strax bakom häcken! Ska jag ha koll på allt eller?
Matte kom ockå och gapade och bar in mig i bilen. Förnedrig!! Sen fick hon nog dåligt samvete för hon stog och pussade på mig och sa att allt skulle bli bra och att jag snart skulle få komma till gammelmatte och gammelhusse och vila upp mig. Jag lät henne hållas en stund, inte för att jag behövde tröst eller så, mest för att hon skulle få prata av sig. Det känndes som att hon behövde det.

Fram kom vi iallfall.
En tankning (gjorde några enligt mig listiga manövrar för att smita iväg på äventyr men då hade de fått på mig kopplet...) och en kräkpaus (matte kör ju så förbannat vingligt) senare kom vi till gammelmatte och gammelhusse!
När jag trodde allt var lugnt och skulle ta en tur för att kolla till smultronen på tomten kom nästa bakslag.
Hon skulle duscha mig också.
De påstod att jag luktade skit efter bilturen, jädra männiksor till att vara petiga.

Efter en sån här lång och tärande dag orkar jag nog inte ens jävlas med mattes mormor och köra iväg henne från soffan (brukar göra det, asball!) utan det blir bingen direkt.

Over and out
/R.

åh nej

Fasen också...de har tagit fram buren!
Blir det bilåkning imorgon kommer jag att protestbajsa flera gånger!

Så det så!

helt slut

Shit vad det är mycket nu!
Hemma springer matte och husse runt och är lite stressiga och packar väskor och bär saker upp och ner från källaren. De pratar om nåt som de kallar Arvika.
Jag är ju bara gris och har kanske inte örnkoll på allt, men jag trodde att Arvika var ett ställe, inte en sak eller ett event som det låter som på matte och husse.
Well, åka ska de och knasiga prylar packar de ner också...en pool...och lådvis med öl...och knasiga kläder jag aldig sett dem bära här hemma. Ja, ja, jag fösöker softa så gott jag kan medans de flänger.

Förut fick jag ut dem på promenad, tur tycker jag för de behöver röra på sig!
Jag hade hoppats på en lugn promenad utefter ån (jättemysigt, man kan skrämma änder och käka grus och irritera cyklister massor på den rundan!).
Fasen va fel jag hade...
Det pågår tydligen nån form av sport-cup som heter nåt med Partille just nu (varför håller de sig inte i Partille undrar jag, måste de invadera mitt promenadstråk...?) och idag blev jag attackerad av en massa Isländska småpojkar som skulle peta på mig. Killarna var ändå ganska snälla så jag stod still en stund och lät dem klappa lite och säga konstiga saker på ett konstigt språk.
Sen flydde jag! Men flykten blev lite katastrofal den också för jag flydde rakt på en trutbäbis som hade parkerat sig brevid matte och husses bil. Trutmamman trodde nog att jag skulle äta hennes bäbis för hon började flyga mot mig och ylade nåt alldeles vansinnigt. Jag blev lite rädd (men jag tänker förneka det om du tar upp det igen!).
Äntligen hemma hann jag tänka jag när vi passerade dammen utanför ytterdörren.
Tänk att jag kunde ha fel en gång till på samma dag... Där stod grannens lilla människobäbis (dessa ungar, överallt är de, i alla former!) och ryckte mig i trynet.
Jag lät honom hållas för han luktade ganska gott, men det var lite störande med små naglar i näsgången...
Imorgon ska jag gå ut senare på kvällen, då kanske alla ungar har gått och lagt sig!

Mattte och husse tyckte iallafall att jag var duktig som inte blev arg på det lilla livet.

Nä, sovdags!
/R.

första inlägget

Hejsan
Det är är första inlägget i min alldeles egna blogg!

Rufus heter jag, är fem år (alldeles snart sex faktiskt!) och jag bor i Göteborg.
Jag delar en trea i stan med min matte och husse (de är ganska okej, ni ska få höra mer senare).
Jag brukar mestadels vila (det är slitsamt att vara gris), äta (när matte och husse behagar ge mig mat) och busa lite ibland. Busen består oftast i att riva ut mattes underkläder när hon har glömt att sätta för den där jädra pallen för garderoben. Min matte och husse är dötråkiga och har "säkrat" (som de kallat det) hela lägenheten så jag kommer inte åt mina favorit-bök-ställen: städskåpet, under diskbänken och mattes och husses säng.

I den här bloggen tänkte jag dela med mig av mina betraktelser och äventyr (när jag har orkat ge mig ut på några) och kanske lite om vad matte och husse hittar på också.

Nä, nu är det nog dags för en liten lur tror jag bestämt....

/Ruffie

jag i allra bästa mysposition

jag!


matte och husse!

matte & husse!


RSS 2.0